60-jarig jubileum

In 1954 werd toneelvereniging ‘Meer Vreugde Kern’ opgericht. Wim Waarma heeft de naam bedacht en dit is nog steeds een begrip in Veldhoven. Het eerste optreden werd in het verenigingsgebouw aan de Dorpsstraat ten tonele gebracht.

Ons eerste openluchtspel werd in 1956 opgevoerd. Dit stuk heette ‘Zigeunerbloed’ en was een groot succes. Daarna kwamen de wagenspelen; men ging rondtrekken met een platte kar voortgetrokken dooreen tractor. Menig pleintje werd bezocht en hieraan hebben veel leden een nostalgisch gevoel overgehouden. Daarom wordt dit onderdeel van toneelspelen het komend jaar in ere hersteld.

Een bijzonder jaar was 1964 en wel om twee redenen. Ten eerste: de getrouwde vrouw mocht meespelen en ten tweede: we kregen een eigen repetitielokaal. Wim Waarma had een ruime keet gekocht en daar mochten wij gebruik van maken. Vele jaren hebben wij hier met veel plezier gerepeteerd totdat alles verkocht moest worden. MVK verhuisde naar D’n Bond in de Rapportstraat.

Door de jaren heen is ‘Meer Vreugde Kern’ erg actief gebleven. Ieder jaar wordt er een avondvullend stuk gespeeld. Alle genres passeren de revue. Van klucht tot drama en van thriller tot kinderstuk. Niets wordt er geschuwd. De jongeren in Veldhoven en omgeving zijn voor onze toneelvereniging erg belangrijk. Daarom wordt er de laatste jaren ingegaan op de problematiek die zich onder hen afspeelt. Thema’s als oorlog, drugs en pesten krijgen ruim de aandacht. Met ondersteuning van het bedrijfsleven en andere instanties worden er prachtige voorstellingen gemaakt.

Veel leden zijn gekomen en gegaan, maar vooral de mensen van het eerste uur eren we. Zij hebben met niets deze vereniging opgebouwd. Enkelen zijn ons helaas weggevallen, maar anderen zijn nog volop actief.
‘Meer Vreugde Kern’ bestaat  60 jaar en is nog steeds springlevend.

DSC_9428