Dansen – Nederland Leest

Dansen – Nederland Leest
Dansen – Nederland Leest

In het kader van Nederland Leest spelen wij op 26 november in de Openbare Bibliotheek Veldhoven een voorstelling getiteld ‘Dansen’. Script en regie: Ad van den Broek.

Nederland Leest – de tiende editie – staat dit jaar in het kader van het korte verhaal. Wij hebben in samenspraak met de organisatie gekozen voor een toneelbewerking van het indrukwekkende verhaal ‘Dansen’ van schrijfster Anneloes Timmerije, afkomstig uit haar bundel ‘Slaapwandelen bij daglicht’. Het stuk behandelt de thematiek rondom eenzame ouderen die de zin van het bestaan langzaamaan verliezen en daarmee liever voor levensbeëindiging kiezen. Daarnaast draait het eveneens om de tijdsdruk van het verplegende personeel dat amper de tijd heeft om ouderen te verzorgen. Op verzoek van de Bibliotheek Veldhoven heeft onze regisseur Ad van den Broek het verhaal bewerkt tot een zeer realistische toneelbewerking. Astrid van den Bisen en Charlotte van Wuijtswinkel spelen de twee rollen.

De voorstelling ‘Dansen’ maakt deel uit van de afsluitende avond rondom Nederland Leest in de Bibliotheek Veldhoven, waar Marlene Lunter verhalen uit de bundel zal gaan bespreken. Kaartjes kun je hier bestellen. Kosten: € 5,00 met biebpas, € 7,50 zonder biebpas. Duur: +/- 40 minuten.