In memoriam: onze Cor Cornelis

In memoriam: onze Cor Cornelis
In memoriam: onze Cor Cornelis

Vandaag, 30 maart 2016, ontvingen wij het droevige bericht dat Cor Cornelis, een van onze meest gewaardeerde leden, is overleden. Cor stond binnen de vereniging bekend als een opgewekte, levenslustige man. Hij stond altijd open voor zijn medespelers, bracht spelvreugde tijdens repetities en uitvoeringen en speelde toneel vanuit zijn hart. Een tegenspeler waar iedereen van leerde, met wie je kon lachen en kon huilen. Wij wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden veel sterkte met dit verlies.

Cor werd in 1964 lid van de vereniging, hiervoor speelde hij enkele jaren toneel bij het K.A.J. In 1965 stond hij voor het eerst op de planken in het stuk ‘In de vergulde os’. In totaal heeft onze Cor maar liefst 369 keer op de planken gestaan, meerdere malen de regie op zich genomen en talloze hand- en spandiensten geleverd, zowel voor- als achter de schermen. Hoogtepunten waren onder andere zijn rollen als ‘Otto Frank’ in ‘Het Dagboek van Anne Frank (2001) en Dottore Lombardi in ‘De Knecht van Twee Meesters’ in 2000. Zijn laatste grote rol speelde hij in Momenten van Geluk als Ernesto Calvinu. Hierna besloot hij een stapje terug te doen. In 2014 deed hij nog als dorpeling mee in ons jubileumstuk Cabaret d’Amour.

Cor heeft in totaal 32 jaar in het bestuur gezeten, verdeeld over 2 periodes (van 1969 tot 1975 en 1979 tot 2005), en zich voor meer dan 200 procent op allerlei fronten voor de Meer Vreugde Kern ingezet. Mede door zijn jarenlange inzet voor de vereniging en de Gemeente Veldhoven ontving hij meerdere insignes van het N.C.A., voor zijn respectievelijk 25 en 40-jarige jubileum. Als klap op de vuurpijl verrasten we hem in 2004 met een Koninklijke onderscheiding voor zijn tomeloze inzet. In 2008 werd hij nog eens gehuldigd voor zijn 50-jarig jubileum als toneelspeler.

Wij als spelers en medewerkers van Meer Vreugde Kern zijn bedroefd door zijn overlijden en zullen hem enorm gaan missen. Lieve Cor, wij gaan je gulle lach, je voorspellingen over PSV en de Tour, je sterke verhalen en je energie nooit vergeten.