Johan Sanders wint Veldhovense Cultuurprijs 2019

Johan Sanders wint Veldhovense Cultuurprijs 2019
Johan Sanders wint Veldhovense Cultuurprijs 2019

Onze trotse voorzitter Johan Sanders heeft vandaag de Veldhovense Cultuurprijs 2019 in ontvangst mogen nemen. Johan kreeg de prijs toebedeeld vanwege zijn jarenlange, tomeloze inzet voor onze toneelvereniging. In 2020 is hij al 40 jaar betrokken bij de Meer Vreugde Kern als spelend lid. In 2006 volgde hij zijn vader Noud op als voorzitter. Johan speelde inmiddels al meer dan 48 toneelstukken en 202 uitvoeringen met als hoogtepunten zijn dubbelrol in het jubileumstuk DE VENETIAANSE TWEELING (2004), Otto Frank in HET DAGBOEK VAN ANNE FRANK (2010) en zijn rol als ‘hij’ in GIF (2018).

Wij weten hoe gepassioneerd Johan al sinds jaar en dag is voor “zijn cluppie” en hoe hij dag en nacht klaar staat voor allerlei klussen. Niet alleen voor, maar juist ook achter de schermen is hij dagelijks voor het toneel bezig. Zodoende is hij al jaren betrokken bij de promotie van het Veldhovense toneel en draagt hij zijn steentje bij als het gaat om het behoud en vernieuwing van de Veldhovense (theater)cultuur.

Over de Cultuurprijs
De Veldhovense Cultuurprijs is in 2014 op initiatief van Museum ’t Oude Slot in het leven geroepen. De prijs is bestemd voor professionele kunstenaars of verenigingsmensen die een belangrijke bijdrage leveren binnen het culturele klimaat van de regio Veldhoven. De prijswinnende cultuurdrager wordt als voorbeeld gezien voor het ontwikkelen van talenten en is daarmee een culturele promotor van Veldhoven en de Kempen.

In 2020
Ter gelegenheid van het behalen van de Cultuurprijs krijgt Johan door Theater De Schalm een avond aangeboden om zich aan het Veldhovense publiek te presenteren. Op zaterdag 7 maart 2020 gaat het stuk GIF eenmalig in reprise (kaartverkoop gaat binnenkort van start). Daarnaast is Johan in juni 2020 te zien in een nieuwe versie van HET DAGBOEK VAN ANNE FRANK als Dhr. Van Daan.

Toneelvereniging Meer Vreugde Kern feliciteert de voorzitter dan ook met het behalen van de Veldhovense Cultuurprijs.