Avondster

Avondster

Meer Vreugde Kern presenteert komend theaterseizoen met trots de jongerenproductie ‘Avondster’. Een realistisch stuk met actuele thema’s als pesten, jongerenproblematiek, vriendschap en homoseksualiteit. Een confronterende voorstelling met alle moderne theaterfacetten. ‘Avondster’ is na ‘Droomwereld’ (2012) het tweede toneelstuk dat door toneellid Daniël Zevenbergen werd geschreven. De regie is in handen van Hedwig Mandemakers. Deze productie wordt in de eerste week van juni opgevoerd in Theater De Schalm voor basis- en middelbare scholen uit de regio. Een openbare voorstelling wordt gespeeld op 5 juni 2015.

Over Avondster

‘Avondster’ draait om de 15-jarige Tijmen, een eenling die op school niet geaccepteerd wordt en zijn plek op de wereld nog niet heeft gevonden. Nadat hij opnieuw slachtoffer is geworden van pesterijen, wordt hij ’s avonds laat op straat gevonden door Niels, een oudere jongen van eind twintig, die zich over de vermoeide Tijmen ontfermt. Er ontstaat direct een band tussen de twee jongens, iets wat met argusogen door Tijmens dominante vader Richard bekeken wordt. Richard begrijpt zijn enige zoon niet goed en weet al helemaal niet wat er in Tijmens wereld afspeelt. Daarnaast spendeert hij veel tijd aan zijn vriendin Carla, die geniet van het leven en Richard’s zoon als ‘volwassen’ beschouwd. Tijmen begint langzaamaan te beseffen dat hij in Niels eindelijk een ‘echte vriend’ gevonden heeft, die hem helpt om zichzelf te leren begrijpen. Maar door de schoolsituatie, pesterijen, de dominantie en het onbegrip van zijn vader, verloopt dit anders dan verwacht.

Sponsors

‘Avondster’ wordt mede mogelijk gemaakt door ASML, Rabobank Eindhoven-Veldhoven, Gemeente Veldhoven, Niec Filmt en Brede School Veldhoven. Daarnaast door onze vaste sponsoren Theater De Schalm, All Color, Piet Hoevenaars, AVR Bazelmans en Alimentari.


ROLVERDELING

Mel Mennings, Daan Bogers

Daniël Zevenbergen

Johan Sanders

Daniëla de Ron

Carin van der Velden

Charlotte van Wuijtswink​el