Harvey

Harvey

Pas op! Als je naar dit toneelstuk komt kijken, zul je een groot wit konijn zien! Net als Elwood P. Dowd. Steeds doet hij alsof er een levend konijn van 1,96 meter bij hem is: zijn beste vriend Harvey.
Zijn familie wordt helemaal gek van hem en wil hem onder laten brengen in een psychiatrische inrichting. Maar het verloopt helemaal anders dan verwacht. Een doldwaze, prijswinnende komedie!

Harvey is in de Verenigde Staten tot op heden een van de meest gespeelde toneelstukken op Broadway. Dat terwijl dit stuk in Nederland weinig gespeeld is en dat voor was voor Meer Vreugde Kern een van de redenen om voor deze komedie te kiezen. In 1945 won dit stuk de Pullitzerprijs in de categorie ‘drama’, één van de meest prestigieuze prijzen in het toneellandschap. De Oscarwinnende filmversie met James Stewart trok lange tijd volle zalen en enkele jaren terug ontving Jim Parsons (bekend als Sheldon Cooper in ‘The Big Bang Theory’) lovende kritieken voor zijn vertolking als Elwood P. Dowd.

Een zeer vermakelijke en verrassende komedie over een konijn van maar liefst twee meter lang. Gaat u deze, net als Elwood, ook zien?

Aanvang: 20:15 uur.


ROLVERDELING

Charlotte van Wuijtswink​el

Bianca Deenen

Daniël Zevenbergen

Erna Eilers

Karin van de Vooren

Leontien de Jong

Tjeerd Maas

Roland Mol

Noud Sanders

Carin van der Velden

Ruud van Zon

Astrid van den Bisen